EPC Publieke Gebouwen

EPC Publieke Gebouwen

Door een goede isolatie, een goed beheer van energiezuinige verwarmingsinstallaties en goede beglazing wil de Vlaamse Overheid een voorbeeldrol vervullen in zijn eigen gebouwenpark.

Het is de organisatie die het gebouw gebruikt, die ook het initiatief moet nemen om het EPC Publieke Gebouwen te laten opmaken.

Het EPC moet op een voor het publiek opvallende plaats uitgehangen worden en draagt op die manier bij tot sensibiliseren van het grote publiek.

Welke publieke organisaties moeten over een EPC beschikken?

Een energieprestatiecertificaat (EPC) is verplicht voor gebouwen waarin publieke organisaties gevestigd zijn die aan een groot aantal personen overheidsdiensten verstrekken. Alle publieke gebouwen met een vloeroppervlakte groter dan 250 m² moeten over zo’n EPC beschikken.

Alle publieke organisaties die diensten aanbieden die worden of werden verzorgd door de overheid (ook al zijn ze nu uitbesteed) of worden gesubsidieerd door de overheid, alsook gebouwen die gebruikt worden door vzw’s die publieke diensten aanbieden of die door een overheid werden opgericht, vallen onder het toepassingsgebied.

We denken hierbij aan:

  • federale overheid, inclusief de parastatalen;
  • Vlaamse Overheid, inclusief de intern en extern verzelfstandigde agentschappen ;
  • provinciale overheden ;
  • gemeentelijke overheden, inclusief OCMW’s, gemeentescholen, bibliotheken, culturele centra, sporthallen, … ;
  • overheidsbedrijven : postkantoren, stations, … ;
  • instellingen die onderwijs-, welzijns- of gezondheidsvoorzieningen als publieke dienstverlening aanbieden, zoals scholen, ziekenhuizen, …

Service en klantentevredenheid

Bij VeiligBouwen staat klantentevredenheid hoog in het vaandel. We koppelen uitstekende service en snelle uitvoering aan een eerlijke en concurrentiële prijs.

Bij meerdere gelijktijdige projecten zijn kortingen mogelijk!

Het werkgebied van VeiligBouwen

Het werkgebied van VeiligBouwen bevindt zich in de cirkel van zo’n 30 km rondom Brasschaat; ook enkele Oost-Vlaamse gemeenten in de buurt van Antwerpen horen daarbij.

VeiligBouwen is zeker bereid ook EPC’s op te maken voor woningen die buiten het werkgebied vallen, maar dan wordt wel een billijke verplaatsingsvergoeding aangerekend.

Hierbij de lijst van hoofdgemeenten en deelgemeenten die tot het werkgebied van VeiligBouwen behoren: Aartselaar, Antwerpen, Beerse, Berchem, Berendrecht-Lillo-Zandvliet, Berlaar, Bevel, Beveren, Boechout, Boom, Borgerhout, Borsbeek, Bouwel, Brasschaat, Brecht, Broechem, Burcht, Deurne, Duffel, Edegem, Ekeren, Emblem, Essen, Gestel, Grobbendonk, Halle (Zoersel), Hemiksem, Hoboken, Hoevenen, Hoogstraten, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kessel, Koningshooikt, Kontich, Kruibeke, Lier, Lint, Loenhout, Malle, Massenhoven, Meer, Meerle, Merksem, Minderhout, Mortsel, Niel, Nijlen, Oelegem, Oostmalle, Pulderbos, Pulle, Ranst, Reet, Rijkevorsel, Rumst, Schelle, Schilde, Schoten, s-Gravenwezel, Sint-Job-in-‘t-Goor, Sint-Lenaarts, Stabroek, Terhagen, Viersel, Vlimmeren, Vorselaar, Vremde, Waarloos, Westmalle, Wijnegem, Wilrijk, Wommelgem, Wortel, Wuustwezel, Zandhoven, Zoersel, Zwijndrecht.

Contact

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte via gsm 0476 45 20 43. Of vul onderstaande velden in en verstuur het formulier; VeiligBouwen neemt snel contact met u op.