EPC

Vraag offerte

Vraag offerte aan
Het is eenvoudig, gratis, en totaal vrijblijvend!

Algemeen

Er bestaan in Vlaanderen meerdere types EPC’s:

 • het EPC bij verkoop en verhuur van woningen;
 • het EPC gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw;
 • het EPC niet-residentieel (handelszaken, overheidsgebouwen, …).

Al deze EPC’s worden opgemaakt door een “Energiedeskundige type A”, een “Energiedeskundige Type C” of een “Energiedeskundige Type D”. Die heeft daarvoor een opleiding gevolgd en met succes een examen afgelegd. Hij/zij volgt jaarlijks een verplicht aantal uren bijscholing. VeiligBouwen kan de eerste twee types voor u opmaken.

EPC’s voor grote niet-residentiële gebouwen moeten opgemaakt worden door een energiedeskundige type D. Deze EPC’s kan VeiligBouwen niet opmaken.

EPC verkoop/verhuur van Woningen

Sinds januari 2008 is een EPC vereist bij de verkoop van een woning en sinds januari 2009 ook bij de verhuur van een woning.

De energiezuinigheid wordt enerzijds uitgedrukt in een getal: de EPC-waarde, en sinds januari 2019 ook via de toekenning van een label (letter op een schaal van A+ tot F). Hoe lager de EPC-waarde, des te energiezuiniger de woning. Bij de labels staat A+ voor “Zeer energiezuinig” en F voor “Weinig energiezuinig”.

Meer info!

EPC Gemeenschappelijke Delen Appartementsgebouw

Vanaf 2022 moet elk appartementsgebouw beschikken over een EPC van de gemeenschappelijke delen. Dit staat los van verkoop of verhuur; in januari 2022 moet het EPC sowieso beschikbaar zijn. Dit EPC geeft informatie over de collectieve installaties, de installaties op zonne-energie, het dak, de buitenmuren, de onderste vloer, de vensters en deuren van de gemeenschappelijke (circulatie)ruimten en de eigenschappen van de wanden en vloeren tussen de eenheden.

Meer info!

EPC niet-residentieel (handelszaken e.d.)

Vanaf 2020 is het EPC van kleine niet-residentiële eenheden verplicht bij verkoop of verhuur. Het gaat over winkels, kantoren, handelsruimten, horecazaken, praktijkruimten en andere niet-residentiële bestemmingen met een maximale oppervlakte van 500 m². Ze mogen geen deel uitmaken van een groot niet-residentieel complex (oppervlakte maximum 1.000 m²).

Meer info!

Contact

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte via gsm 0476 45 20 43, of stuur een WhatsApp of een SMS. Of vul onderstaande velden in en verstuur het formulier; VeiligBouwen neemt snel contact met u op.


  EPC
  Plaatsbeschrijving
  Elektriciteitskeuring
  Keuring stookolietank
  Andere