Nieuws: Aanpak energierenovatie

Hoe pak ik mijn energierenovatie aan?

Masteos Belgium, gespecialiseerd in sleutel-op-de-deur opbrengsteigendommen, en SmartBlock, leverancier van data & vastgoedanalyses, publiceerden een studie over de gevolgen van de nieuwe regels voor energierenovatie voor verhuurders en investeerders.

Geïsoleerde maatregelen zoals het vervangen van raamkozijnen zijn niet voldoende om het EPC met één of meerdere letters te laten stijgen. Alleen een uitgebreid scenario met ten minste drie soorten werkzaamheden (isolatie, verwarming, ventilatie) kan het resultaat maximaliseren.

Bij de energierenovatie van een woning zijn er twee aspecten: hoe energie wordt geproduceerd (verwarmingssysteem) en hoe deze verloren gaat (isolatie & ventilatie).

Om de gemiddelde energie-impact van elk type werk te begrijpen, heeft Masteos de prioriteiten voor thermische renovatie in volgorde van belangrijkheid opgelijst:

 • 40% van de energiewinst komt van isolatie (dak, muren en ramen);
 • 30% van de energiebesparing komt voort uit een andere verwarmingsmethode;
 • 20% komt van het buitenschrijnwerk (ramen en deuren);
 • 10% van het ventilatie- en sanitair warmwatersysteem (VMC & DHW).

Daarom is het cruciaal om eerst de woning te isoleren, vervolgens te kiezen voor een efficiënter verwarmingssysteem zoals een warmtepomp, vervolgens de ramen en deuren te vervangen en ten slotte te investeren in een beter ventilatiesysteem.

Contact

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte via gsm 0476 45 20 43. Of vul onderstaande velden in en verstuur het formulier; VeiligBouwen neemt snel contact met u op.


  EPC
  Plaatsbeschrijving
  Elektriciteitskeuring
  Keuring stookolietank
  Andere