Nieuws: EPC nog vaker verplicht

EPC nog vaker verplicht

Vanaf 1 mei is een energieprestatiecertificaat (EPC) verplicht bij alle vormen van notariële overdracht in volle eigendom.

Het EPC geeft aan hoe energiezuinig uw woning is. Wie een woning te koop of te huur zet, moet al sinds enkele jaren een EPC voorleggen. Die EPC-plicht wordt vanaf mei 2023 uitgebreid en geldt voortaan niet alleen bij verkoop en verhuur, maar bij alle notariële overdrachten. Denk aan een schenking of de inbreng van een eigendom in een vennootschap of in een huwgemeenschap.

De nieuwe regel geldt voor iedere authentieke akte die vanaf 1 mei 2023 verleden wordt. Let wel: het gaat over overdrachten in volle eigendom. Bij het schenken van vastgoed is het niet ongewoon dat ouders alleen de blote eigendom schenken aan hun kind(eren) en het vruchtgebruik houden. Bij zo’n constructie is een EPC niet verplicht.

Ook een uitkoop bij bijvoorbeeld een erfenis of een scheiding kan zonder EPC. Erft u vastgoed, dan is een EPC ook niet vereist.

Contact

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte via gsm 0476 45 20 43. Of vul onderstaande velden in en verstuur het formulier; VeiligBouwen neemt snel contact met u op.


    EPC
    Plaatsbeschrijving
    Elektriciteitskeuring
    Keuring stookolietank
    Andere