FAQ: Test uw EPC

Test uw EPC

De Vlaamse overheid (VEA) lanceert de “Test uw EPC”-tool. Tegen 2050 wil de Vlaamse Regering dat elk huis en elk appartement een A-label behaalt.
Momenteel behalen appartementen gemiddeld een C-label, terwijl eengezinswoningen gemiddeld een E-label behalen. De renovatiegraad moet dus flink omhoog. Een belangrijke stap hierbij is bewustwording: wat is het energielabel van mijn woning en is dat goed of slecht?

Met de nieuwe handige tool Test-uw-EPC kan men snel en eenvoudig nagaan hoe een woning scoort ten opzichte van gelijkaardige woningen in de gemeente, de provincie of Vlaanderen.

Men krijgt ook cijfers over het aantal zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen in de Vlaamse woningen en een aantal nuttige tips en doorverwijsadressen om aan de slag te gaan.

Heeft een woning nog geen EPC, dan berekent ‘Test-uw-EPC’ een indicatief energielabel dat men kan vergelijken met gelijkaardige woningen.

Als u uw woning gaat verkopen of verhuren en dus een officieel EPC nodig hebt, dan neemt u contact op met uw energiedeskundige die voor u een geldig certificaat zal opmaken.

Contact

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte via gsm 0476 45 20 43. Of vul onderstaande velden in en verstuur het formulier; VeiligBouwen neemt snel contact met u op.


    EPC
    Plaatsbeschrijving
    Elektriciteitskeuring
    Keuring stookolietank
    Andere