Nieuws: Laatste jaar gesubsidieerde renovatielening

Nog tot eind dit jaar kunnen kopers van energieverslindende woningen een gesubsidieerd renovatiekrediet aangaan. Twee andere subsidieformules van de Vlaamse overheid, de verbouwlening en verbouwpremies, blijven wel bestaan, maar die zijn niet voor iedereen beschikbaar. 

De Vlaamse overheid helpt nog tot eind dit jaar de kopers van energieverslindende huizen en appartementen met een gesubsidieerd renovatiekrediet. Die lening moet dienen om hun woning energetisch te verbeteren. Die opschaling van de woning is wettelijk verplicht. Na aankoop van de woning met een slecht EPC-label (E of F) hebt u maximaal vijf jaar de tijd om de woning te verbeteren tot een EPC-label D, of beter. Vanaf 2028 verschuift die minimumeis overigens naar label C.

Iedereen die een energieverslindend pand koopt (label E of F) komt in principe in aanmerking voor zo’n renovatielening. Op voorwaarde dat de aankoop van het pand gefinancierd wordt met een hypothecair krediet bij de bank. De renovatielening moet bovendien gelijktijdig met het woonkrediet aangevraagd worden. Aan de bank betaalt u initieel wel het normale rentetarief, waarna de Vlaamse overheid de rentesubsidie met vertraging uitkeert.

Contact

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte via gsm 0476 45 20 43. Of vul onderstaande velden in en verstuur het formulier; VeiligBouwen neemt snel contact met u op.


    EPC
    Plaatsbeschrijving
    Elektriciteitskeuring
    Keuring stookolietank
    Andere