EPC Gemene Delen

Vraag offerte

Het is gratis, eenvoudig, en totaal vrijblijvend!

EPC Gemeenschappelijke Delen

Op initiatief van Vlaams Minister van Energie Zual Demir en omwille van de corona-problematiek werd de timing voor de invoering van het EPC Gemeenschappelijke Delen bijgestuurd. Er komt een fasering in functie van de grootte van het appartementsgebouw.

  • Voor de grootste appartementsgebouwen (minstens 15 appartementen) blijft de verplichting van kracht tegen 1 januari 2022.
  • Voor de middelgrote (5 tot en met 14 wooneenheden) verschuift de verplichting naar 1 januari 2023.
  • Voor de kleinste (2 tot en met 4 wooneenheden) verschuift de verplichting dan weer naar 1 januari 2024.

De gegevens van het “EPC Gemeenschappelijke Delen” worden gebruikt in het EPC van elk appartement, zodat de opmaak daarvan snel en correct kan verlopen. Tegelijk hebt u als gebouwverantwoordelijke, syndicus of mede-eigenaar een nuttig document in handen waarmee u, samen met de andere mede-eigenaars, de renovatie van het gebouw kunt aanvatten.

Dit EPC gemeenschappelijke delen appartementsgebouw kan opgemaakt worden vanaf januari 2020 door een EnergiedeskundigeType A; VeiligBouwen kan dit voor u doen.

EPC Gemeenschappelijke Delen nodig?

Moet er een EPC van de gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw worden opgemaakt als de appartementen elk een eigen toegang hebben rechtstreeks naar buiten en dus geen circulatieruimte delen?

Ja, de regelgeving bepaalt dat een gebouw met minstens 2 gebouweenheden vanaf 2022 over een EPC van de gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw moet beschikken. Er is dus geen eis over de aanwezigheid van gemeenschappelijke ruimten.

Het werkgebied van VeiligBouwen

Het werkgebied van VeiligBouwen bevindt zich in de cirkel van zo’n 30 km rondom Brasschaat; ook enkele Oost-Vlaamse gemeenten in de buurt van Antwerpen horen daarbij.

VeiligBouwen is zeker bereid ook EPC’s op te maken voor woningen die buiten het werkgebied vallen, maar dan wordt wel een billijke verplaatsingsvergoeding aangerekend.

Bij meerdere gelijktijdige projecten zijn kortingen mogelijk!

Hierbij de lijst van hoofdgemeenten en deelgemeenten die tot het werkgebied van VeiligBouwen behoren: Aartselaar, Antwerpen, Beerse, Berchem, Berendrecht-Lillo-Zandvliet, Berlaar, Bevel, Beveren, Boechout, Boom, Borgerhout, Borsbeek, Bouwel, Brasschaat, Brecht, Broechem, Burcht, Deurne, Duffel, Edegem, Ekeren, Emblem, Essen, Gestel, Grobbendonk, Halle (Zoersel), Hemiksem, Hoboken, Hoevenen, Hoogstraten, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kessel, Koningshooikt, Kontich, Kruibeke, Lier, Lint, Loenhout, Malle, Massenhoven, Meer, Meerle, Merksem, Minderhout, Mortsel, Niel, Nijlen, Oelegem, Oostmalle, Pulderbos, Pulle, Ranst, Reet, Rijkevorsel, Rumst, Schelle, Schilde, Schoten, s-Gravenwezel, Sint-Job-in-‘t-Goor, Sint-Lenaarts, Stabroek, Terhagen, Viersel, Vlimmeren, Vorselaar, Vremde, Waarloos, Westmalle, Wijnegem, Wilrijk, Wommelgem, Wortel, Wuustwezel, Zandhoven, Zoersel, Zwijndrecht.

Contact

Bij VeiligBouwen staat klantentevredenheid hoog in het vaandel. We koppelen uitstekende service en snelle uitvoering aan een eerlijke en concurrentiële prijs.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte via gsm 0476 45 20 43. Of vul onderstaande velden in en verstuur het formulier; VeiligBouwen neemt snel contact met u op.