EPC Gemene Delen

Vraag offerte

Het is gratis, eenvoudig, en totaal vrijblijvend!

EPC Gemeenschappelijke Delen

Sinds 1 januari 2022 moeten alle appartementsgebouwen met minstens 15 appartementen beschikken over een EPC Gemene Delen.

Sinds 1 januari 2023 moeten alle appartementsgebouwen met minstens 5 appartementen beschikken over een EPC Gemene Delen.

Vanaf 1 januari 2024 moeten alle appartementsgebouwen met minstens 2 appartementen beschikken over een EPC Gemene Delen.

De naam “EPC Gemeenschappelijke Delen” werd een beetje ongelukkig gekozen door de Vlaamse Overheid, want het gaat over veel meer dan wat in de volksmond de “gemene delen” worden genoemd. Het gaat in feite over een basis-EPC waarvan de gegevens later, bij de opmaak van een EPC voor een individueel appartement, zullen gebruikt worden. Het is dus uitermate belangrijk dat het EPC Gemeenschappelijke Delen zo correct en volledig mogelijk wordt opgesteld. Fouten in het EPC gemeenschappelijke Delen zullen onvermijdelijk leiden tot fouten in de EPC’s van alle appartementen. Tegelijk hebt u als gebouwverantwoordelijke, syndicus of mede-eigenaar een nuttig document in handen waarmee u, samen met de andere mede-eigenaars, de renovatie van het gebouw kunt aanvatten.

Om een “EPC Gemeenschappelijke Delen” correct te kunnen opstellen is  een plan (en liefst ook een bijhorend lastenboek) bijna noodzakelijk en het vraagt ook merkelijk meer werk om dit EPC op te stellen. Bijgevolg zal de prijs ook hoger liggen.

Dit EPC Gemeenschappelijke Delen Appartementsgebouw kan opgemaakt worden door een EnergiedeskundigeType A; VeiligBouwen kan dit voor u doen.

EPC Gemeenschappelijke Delen nodig?

Moet er een EPC van de gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw worden opgemaakt als de appartementen elk een eigen toegang hebben rechtstreeks naar buiten en dus geen circulatieruimte delen?

Ja, de regelgeving bepaalt dat een gebouw met minstens 2 gebouweenheden vanaf 2022 over een EPC van de gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw moet beschikken. Er is dus geen eis over de aanwezigheid van gemeenschappelijke ruimten.

Het werkgebied van VeiligBouwen

Het werkgebied van VeiligBouwen bevindt zich in de cirkel van zo’n 30 km rondom Brasschaat; ook enkele Oost-Vlaamse gemeenten in de buurt van Antwerpen horen daarbij.

VeiligBouwen is zeker bereid ook EPC’s op te maken voor woningen die buiten het werkgebied vallen, maar dan wordt wel een billijke verplaatsingsvergoeding aangerekend.

Bij meerdere gelijktijdige projecten zijn kortingen mogelijk!

Hierbij de lijst van hoofdgemeenten en deelgemeenten die tot het werkgebied van VeiligBouwen behoren: Aartselaar, Antwerpen, Beerse, Berchem, Berendrecht-Lillo-Zandvliet, Berlaar, Bevel, Beveren, Boechout, Boom, Borgerhout, Borsbeek, Bouwel, Brasschaat, Brecht, Broechem, Burcht, Deurne, Duffel, Edegem, Ekeren, Emblem, Essen, Gestel, Grobbendonk, Halle (Zoersel), Hemiksem, Hoboken, Hoevenen, Hoogstraten, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kessel, Koningshooikt, Kontich, Kruibeke, Lier, Lint, Loenhout, Malle, Massenhoven, Meer, Meerle, Merksem, Minderhout, Mortsel, Niel, Nijlen, Oelegem, Oostmalle, Pulderbos, Pulle, Ranst, Reet, Rijkevorsel, Rumst, Schelle, Schilde, Schoten, s-Gravenwezel, Sint-Job-in-’t-Goor, Sint-Lenaarts, Stabroek, Terhagen, Viersel, Vlimmeren, Vorselaar, Vremde, Waarloos, Westmalle, Wijnegem, Wilrijk, Wommelgem, Wortel, Wuustwezel, Zandhoven, Zoersel, Zwijndrecht.

Contact

Bij VeiligBouwen staat klantentevredenheid hoog in het vaandel. We koppelen uitstekende service en snelle uitvoering aan een eerlijke en concurrentiële prijs.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte via gsm 0476 45 20 43, of stuur een WhatsApp of een SMS. Of vul onderstaande velden in en verstuur het formulier; VeiligBouwen neemt snel contact met u op.