FAQ: Plaatsbeschrijving verplicht?

Is een plaatsbeschrijving verplicht wanneer u wat langer in uw verkochte woning blijft?

U hebt uw woning verkocht. Maar omdat uw nieuwe (t)huis nog niet klaar is, bent u met de koper overeengekomen dat u – tegen betaling – nog een aantal maanden in de woonst kunt blijven. Is een plaatsbeschrijving verplicht?

Een plaatsbeschrijving is alleen verplicht bij het (ver)huren van een woning. U blijft nog even in de verkochte woning wonen, en betaalt daar een vergoeding voor, maar die situatie valt niet onder het (ver)huren van een woning. In jargon ‘bezet’ u de verkochte woning voor een op voorhand afgesproken termijn, en betaalt u een bezettingsvergoeding. Die modaliteiten worden opgenomen in de aankoopakte.

Hoewel niet verplicht, is een plaatsbeschrijving wel aangewezen! Tussen het ondertekenen van het compromis en het verlijden van de akte is een bepaalde periode waarin zich gebreken kunnen voordoen. Met een plaatsbeschrijving vermijdt u discussie achteraf. Als u een plaatsbeschrijving wilt (laten) opmaken, doet u dat het best bij het ondertekenen van het compromis.

Contact

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte via gsm 0476 45 20 43. Of vul onderstaande velden in en verstuur het formulier; VeiligBouwen neemt snel contact met u op.


    EPC
    Plaatsbeschrijving
    Elektriciteitskeuring
    Keuring stookolietank
    Andere