Bij verhuur

Plaatsbeschrijving bij verhuur

Vanaf 2024 zal ik geen nieuwe plaatsbeschrijvingsprojecten meer aannemen. Ik word in februari 2024 74 jaar en wil het wat rustiger aan doen. Projecten voor vernieuwing van plaatsbeschrijvingen op plaatsen waar ik reeds eerder een plaatsbeschrijving maakte, zal ik nog wel aanvaarden. Dank voor uw begrip. 

Wanneer een nieuwe huurder een woning of appartement huurt, wordt een plaatsbeschrijving opgemaakt: de “plaatsbeschrijving intrede“. Ook wanneer een huurder een pand verlaat, wordt vaak een plaatsbeschrijving opgemaakt: de “plaatsbeschrijving uittrede“. Wanneer beide gecombineerd worden, spreken we van een “combi-plaatsbeschrijving“.

De plaatsbeschrijver van VeiligBouwen komt ter plaatse in de woning of het appartement en maakt de nodige foto’s en aantekeningen om daarna de plaatsbeschrijving te kunnen opstellen. Uiteraard is de duur van het bezoek afhankelijk van de grootte van het gebouw, maar je moet gemiddeld op een uur rekenen. 

Zodra de plaatsbeschrijving klaar is, wordt deze naar jou opgestuurd, tezamen met de factuur. Je betaalt dus pas wanneer je de plaatsbeschrijving hebt ontvangen.

Mijn prijzen (plaatsbeschrijving intrede)

De kosten van de plaatsbeschrijving worden 50/50 verdeeld tussen de verhuurder en de huurder; elk betaalt dus de helft van de onderstaande prijzen. Dit zijn mijn geldende prijzen voor een “plaatsbeschrijving intrede“:

  • studio: € 290,00 (exclusief btw 21%);
  • appartement: € 330,00 (exclusief btw 21%);
  • duplex-appartement: € 351,00 (exclusief btw 21%);
  • rijwoning: € 361,00 (exclusief btw 21%);
  • halfopen bebouwing: € 392,00 (exclusief btw 21%);
  • vrijstaande woning: € 432,00 (exclusief btw 21%);
  • villa: € 494,00 (exclusief btw 21%).

Een studio heeft maximum één slaapkamer en de vloeroppervlakte bedraagt maximum 50 m²

Dit zijn nettoprijzen; bij VeiligBouwen geen supplementen voor van alles en nog wat.

Bij meerdere gelijktijdige projecten zijn kortingen mogelijk!

Het werkgebied van VeiligBouwen

Het werkgebied van VeiligBouwen bevindt zich in een cirkel van zo’n 30 km rondom Brasschaat; het betreft voornamelijk gemeenten in de provincie Antwerpen, maar ook enkele gemeenten in Oost-Vlaanderen in de buurt van Antwerpen horen daarbij.

VeiligBouwen is zeker bereid ook plaatsbeschrijvingen op te maken buiten het standaard werkgebied, maar dan wordt wel een billijke verplaatsingsvergoeding aangerekend.

Hierbij de lijst van hoofdgemeenten en deelgemeenten die tot het werkgebied van VeiligBouwen behoren: Aartselaar, Antwerpen, Beerse, Berchem, Berendrecht-Lillo-Zandvliet, Berlaar, Bevel, Beveren, Boechout, Boom, Borgerhout, Borsbeek, Bouwel, Brasschaat, Brecht, Broechem, Burcht, Deurne, Duffel, Edegem, Ekeren, Emblem, Essen, Gestel, Grobbendonk, Halle (Zoersel), Hemiksem, Hoboken, Hoevenen, Hoogstraten, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kessel, Koningshooikt, Kontich, Kruibeke, Lier, Lint, Loenhout, Malle, Massenhoven, Meer, Meerle, Merksem, Minderhout, Mortsel, Niel, Nijlen, Oelegem, Oostmalle, Pulderbos, Pulle, Ranst, Reet, Rijkevorsel, Rumst, Schelle, Schilde, Schoten, s-Gravenwezel, Sint-Job-in-’t-Goor, Sint-Lenaarts, Stabroek, Terhagen, Viersel, Vlimmeren, Vorselaar, Vremde, Waarloos, Westmalle, Wijnegem, Wilrijk, Wommelgem, Wortel, Wuustwezel, Zandhoven, Zoersel, Zwijndrecht.

Contact

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte via gsm 0476 45 20 43. Of vul onderstaande velden in en verstuur het formulier; VeiligBouwen neem snel contact met u op.