Nieuws: EPC onder druk

EPC onder druk

Vroeger was het al “locatie” dat de klok sloeg bij de prijsbepaling van een woning, vandaag is de energieprestatie minstens even belangrijk. Wie een woning met een energielabel E of F koopt, moet die binnen vijf jaar renoveren tot minstens een label D.

Om in te schatten hoeveel de renovatie zal kosten, voorziet de overheid in prijsramingen op het EPC-attest. Maar vastgoedmakelaars zijn daar kritisch over. “De indicaties op zo’n keuring zijn computergestuurd en hebben geen voeling met de realiteit. Ze houden geen rekening met regionale verschillen en voegen onnodige ingrepen toe of laten noodzakelijke weg.” zeggen de vastgoedmakelaars.

Klopt niet”, zegt het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA). “We moeten zelfs nog indexeren. Onze prijzen dateren van 2018 en wij ondervonden dat ze eerder een onderschatting zijn, omdat alles duurder geworden is. We bekijken om vanaf 2024 een indexatie door te voeren. Mensen moeten weten waar ze echt aan toe zijn als ze een oudere woning kopen“, aldus het VEKA.

Contact

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte via gsm 0476 45 20 43. Of vul onderstaande velden in en verstuur het formulier; VeiligBouwen neemt snel contact met u op.


    EPC
    Plaatsbeschrijving
    Elektriciteitskeuring
    Keuring stookolietank
    Andere