Plaatsbeschrijving

Plaatsbeschrijving Algemeen

Vanaf 2024 zal ik geen nieuwe plaatsbeschrijvingsprojecten meer aannemen. Ik word in februari 2024 74 jaar en wil het wat rustiger aan doen. Projecten voor vernieuwing van plaatsbeschrijvingen op plaatsen waar ik reeds eerder een plaatsbeschrijving maakte, zal ik nog wel aanvaarden. Dank voor uw begrip. 

Een plaatsbeschrijving is een document dat in detail de actuele toestand beschrijft van het onderwerp waarvoor het wordt opgesteld. Dit kan een appartement of een woning zijn, maar het kan evenzeer de toestand van een voetpad of fietspad in de onmiddellijke omgeving betreffen. Een plaatsbeschrijving wordt soms ook wel “staat van bevinding” genoemd.

Er zijn twee belangrijke gelegenheden waarbij plaatsbeschrijvingen worden gemaakt: bij verhuur van appartementen en/of woningen enerzijds en bij verbouwingswerken anderzijds.

Er zijn nog een aantal andere situaties denkbaar waarbij het eveneens aangewezen is om een plaatsbeschrijving op te maken, maar die zijn eerder uitzonderlijk.

Plaatsbeschrijving bij verhuur

Wanneer een nieuwe huurder een woning of appartement huurt, wordt een plaatsbeschrijving opgemaakt: de “plaatsbeschrijving intrede“. Ook wanneer een huurder een pand verlaat, wordt vaak een plaatsbeschrijving opgemaakt: de “plaatsbeschrijving uittrede“. Wanneer beide gecombineerd worden, spreken we van een “combi-plaatsbeschrijving“.

Meer info!

Plaatsbeschrijving bij verbouwing

Wanneer belangrijke verbouwingswerken gepland worden, is het aangewezen om plaatsbeschrijvingen op te stellen van de aanpalende woningen en/of appartementen en van het aanpalende openbaar domein (voetpad, fietspad, …). De bedoeling hiervan is uiteraard om discussies te vermijden in verband met achteraf vastgestelde gebreken. Goede afspraken, goede vrienden!

Meer info!

Het werkgebied van VeiligBouwen

Het werkgebied van VeiligBouwen bevindt zich in een cirkel van zo’n 30 km rondom Brasschaat; het betreft voornamelijk gemeenten in de provincie Antwerpen, maar ook enkele gemeenten in Oost-Vlaanderen in de buurt van Antwerpen horen daarbij.

VeiligBouwen is zeker bereid ook plaatsbeschrijvingen op te maken buiten het standaard werkgebied, maar dan wordt wel een billijke verplaatsingsvergoeding aangerekend.

Bij meerdere projecten zijn kortingen mogelijk!

Hierbij de lijst van hoofdgemeenten en deelgemeenten die tot het werkgebied van VeiligBouwen behoren: Aartselaar, Antwerpen, Beerse, Berchem, Berendrecht-Lillo-Zandvliet, Berlaar, Bevel, Beveren, Boechout, Boom, Borgerhout, Borsbeek, Bouwel, Brasschaat, Brecht, Broechem, Burcht, Deurne, Duffel, Edegem, Ekeren, Emblem, Essen, Gestel, Grobbendonk, Halle (Zoersel), Hemiksem, Hoboken, Hoevenen, Hoogstraten, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kessel, Koningshooikt, Kontich, Kruibeke, Lier, Lint, Loenhout, Malle, Massenhoven, Meer, Meerle, Merksem, Minderhout, Mortsel, Niel, Nijlen, Oelegem, Oostmalle, Pulderbos, Pulle, Ranst, Reet, Rijkevorsel, Rumst, Schelle, Schilde, Schoten, s-Gravenwezel, Sint-Job-in-’t-Goor, Sint-Lenaarts, Stabroek, Terhagen, Viersel, Vlimmeren, Vorselaar, Vremde, Waarloos, Westmalle, Wijnegem, Wilrijk, Wommelgem, Wortel, Wuustwezel, Zandhoven, Zoersel, Zwijndrecht.

Contact

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte via gsm 0476 45 20 43. Of vul onderstaande velden in en verstuur het formulier; VeiligBouwen neem snel contact met u op.