Nieuws: MijnVerbouwPremie

MijnVerbouwPremie

De regering wil het tempo van renovaties opschroeven, om de hoge energiefactuur te temperen en de CO2-uitstoot terug te dringen.

Momenteel heeft slechts 5 procent van de woningen in Vlaanderen het energieprestatiecertificaat (EPC) A, tegen 2050 moeten alle woningen dat hebben. Per jaar moet dus 2,5 procent van de huizen worden gerenoveerd, meer dan het dubbele van het huidige aantal.

Op 1 oktober 2022 opent het nieuwe aanvraagloket MijnVerbouwPremie waarop alle renovatiepremies zijn samengevoegd. Dat moet de aanvragen sterk vereenvoudigen. Bijna twee derde van de Vlamingen zou in aanmerking komen voor een premie: die kan oplopen tot 40 procent van het factuurbedrag, exclusief btw. Als een premie niet volstaat, kan men ook kiezen voor een renteloze lening.

Vanaf volgend jaar geldt ook renovatieplicht tot EPC D. Demir wijst erop dat er premies zijn voor mensen die hun huis nog energiezuiniger willen maken.

Contact

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte via gsm 0476 45 20 43. Of vul onderstaande velden in en verstuur het formulier; VeiligBouwen neemt snel contact met u op.


    EPC
    Plaatsbeschrijving
    Elektriciteitskeuring
    Keuring stookolietank
    Andere